Odpoledne pro děti

.

Skautské oddíly Fénix a Pardi Vás zvou na zábavné herní odpoledne, které proběhne v pátek 5. a v sobotu 6. září, vždy od 14.00 do 18.00 hodin. Mužete se přijít podívat do naší klubovny, která se nachází v zahradě Dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí na Slovanech. Bude zde k dispozici bohatý program, různé soutěže, lanové aktivity a mnoho dalšího. Určitě se máte na co těšit. Rádi zde také uvítáme zájemce o vstup do našich oddílů ve věku od šesti let a jejich rodiče, kteří budou mıít možnost se dozvědět něco více o naší činnosti a domluvit se přímo s vedoucími oddílů.

Schůzky v klubovně u Dominikánů na Jiráskovo náměstí v následujícím śkolním roce

dívčí oddíl Fénix
www.42fenix.skauting.cz
Tereza Lišková - mobil: 775 063 304,
e-mail: liskovaterka@gmail.com

  • pondělí 15.00 – 16.30: mladší holky (6–9 let)
  • pondělí 16.30 – 18.00: starší holky (10–13 let)

chlapecký oddíl Pardi
www.pardi.skauting.cz
Jan Rajtmajer — mobil: 608 846 873,
e-mail: pardi.skaut@gmail.com

  • středa 16.30 – 18.00 — mladší kluci (6 – 10 let)
  • čtvrtek 16.30 – 18.00 — starší kluci (11 – 14 let)

Skautské středisko ICHTHYS, jehož jsme součástí, sdružuje v Plzni oddíly s věřícími členy. Klubovny máme u Dominikánů na Slovanech, u Sv. Jiří na Doubravce a také v Domečku u Františkánů na Bolevci. Činnost oddílů se skládá ze schůzek v klubovně, výletů do přírody, letního tábora či pořádání větších akcí jako je každoroční rozdávání Betlémského světla v plzeňských kostelech nebo jízda na kolech z Plzně do Regensburgu společně s německými skauty.

Skauting prostřednictvím her nabízí dětem výchovu ke kamarádství a spolupráci, posiluje jejich vztah k přírodě a učí je odpovědnosti a férové hře. Svaz skautů a skautek ČR — Junák sdružuje přes 40 tisíc dětí a mladých lidí a je tedy největší výchovnou organizací v České Republice.

Skautská mše

Letošní skautská mše se konala v neděli 18. 5. v kostele sv. Jiří na Doubravce. Kromě skautů se mše zúčastnili i členové jejich rodin a přátelé. Mši slouřil bratr Didak a chvály vedly skautky z oddílu Poutníků. Ve svém kázání Didak připomněl, proč jsme vlastně skauty a co je naším cílem. I přes nepřízeň počasí se vše vydařilo.

Hledejme cesty XVIII.

28. května - 1. června 2014 jsme se už po osmnácté vydali na společnou cyklistickou jízdu z Plzně do Regensburgu.  Počasí nám (a nebylo to poprvé) dopřálo trochu tepla až potom, co jsme překonali déšť a nepohodu. Letos jelo asi sedmdesát plzeňských skautů našeho střediska ICHTHYS a jejich přátel a k tomu asi deset německých skautů svatého Jiří. Po prvních 80 km jsme přespali jako obvykle v tělocvičně ve Furth im Waldu. Druhý den jsme vyrazili na cyklostezce dále a urazili dalších 100 km až do Regensburgu. Potom jsme kola vyměnili za vstupenky na Katholikentag a na tábořiště. Další den jsme byli přivítáni samotnou primátorkou města a stali jsme se účastníky německých katolických dnů, které vyvrcholily hromadnou mší svatou na stadiónu v blízkosti Řezenské univerzity. Jako vždy jsme také navštívili místní Westbad, na který jsme se tolik těšili. Snad to nebude trvat ani rok a uvidíme své německé kamarády opět, třeba na nějaké túře nebo jiné společné akci!

Flintstone
publikováno ve zpravodaji Farní věstník, červenec 2014


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....