Rekonstrukce hotova!

V srpnu tohoto roku se nám podařilo dotáhnout do úspěšného konce práce na nové kuchyni a koupelně na naší základně u Sv. Jiří. Práce jsme započali vlastními silami na jaře tohoto roku. Sám jsem si tu pořádně "mákl" a poznal své limity. Nebýt mých přátel a obětavých pomocníků, dílo by se nebylo zdařilo.
Hlavní část byla odbyta během května, června a července. V srpnu jsme zakončili elektroinstalacemi, instalací nové kuchyňské linky a nového sprchového koutu. Proti původním plánům jsme některé činnosti (instalace kuchyňské linky, instalace sprchového koutu apod.) přenechali řemeslníkům. Osobně si myslím, že to stálo za to... Však se k nám můžete přijít podívat!

Letos jsme na základně přivítali naše kamarády účasníky českoněmecké cyklistické jízdy Plzeň-Regensburg a měli jsme zde společné zakončení se mší svatou a občerstvením.
Vlastně ihned po dokončení prací využila (ve spolupráci s Klárou Salzmannovou) objekt v letošním roce také Plzeň 2015 jako základnu pro dění kolem srpnového landartu Dračího oka.
Zároveň letos u nás pořádali svůj týdenní tábor skauti z Holandska (konal se už minulý rok).
Vidíte, jak základna i k mému vlastnímu překvapení není zdaleka tak zastrčená, jak jsem si původně myslel. Naopak. Kolikrát je v centru dění - a že se u Sv. Jiří dějí akce nemalého rozsahu, to už ví nejeden Plzeňák.

"Domeček" nebo také "základna U Jiřího" bude i nadále sloužit především potřebám našeho skautského střediska. Nebráníme se však jeho zapůjčení ostatním skautům, jiným organizacím nebo sympatizantům. Vše záleží jen a jen na domluvě. Dům může nyní krom jiného sloužit také jako solidní zázemí se sociálkami a poměrně dobře vybavenou kuchyní, přidružené ke kostelu sv. Jiří. Určitě je možné zde mít například občerstvení po obřadech nebo agapé.

S dokončenou rekonstrukcí "jádra" se konečně o poznání zlepšily ubytovací podmínky. Proto jsme se rozhodli pro nové, adekvátní ceny za pronájmy (viz vlastní stránka základny). A jen tak na závěr - tento rok byla zbudována cyklostezka, která velmi příjemně obchází kopec a dovede Vás k Jiřímu od autobusu rovnou podél řeky... Co víc si přát:-)

Všem pomocníkům, kteří se nasadili pro současný více než uspokojivý stav domu, bych touto cestou chtěl za celé středisko vyjádřit veliké a srdečné díky!

Flintstone


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....