Skautská Mše

Skautská mše proběhla při příležitosti svátku sv. Jiří, patrona skautů, v neděli 23. dubna v kostele Všech svatých na Roudné. Pro skauty z plzeňského křesťanského střediska ICHTHYS, jejich rodinné příslušníky i příznivce skautingu bohoslužbu celebroval salesián P. Marek Sklenář společně s františkánem P. Bonaventurou. O skvělý hudební a pěvecký doprovod bylo postaráno, lavice byly naplněny a celá mše byla radostná díky usměvavým skautům v krojích a jejich blízkým. Ministrování, čtení i dary zajišťovali členové jednotlivých oddílů střediska – ze 42. dívčího oddílu Fénix, 43. chlapeckého oddílu Pardi a 45. oddílu Poutníci. Při této slavnostní události složil vedoucí 43. oddílu činovnický slib. Po mši svaté nás čekalo příjemné překvapení v podobě slunečního svitu, kterého jsme letošní duben zažili poskrovnu. Díky mši svaté jsme se mohli občerstvit Božím slovem i tělem i setkáním s dalšími členy velké skautské rodiny – neboť jako jsme bratry a sestrami v Kristu, tak jsme bratry a sestrami i v rámci skautského hnutí, které je postaveno na křesťanských základech.

Fanda Verner
publikováno ve zpravodaji Farní věstník, červen 2017


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....