Sv. Jiří – úklid „z gruntu“

Lidé jsou neskutečně štědří. Tak moc, že se nám ty darované věci přestávaly do naší skautské základy vejít. Ale nejen to - ono v baráku se prostě jednou za čas uklidit musí, takže jsme se do toho v tuto lednovou sobotu pustili i my.

Zároveň jsme dostali darem jednu docela mohutnou, krásně proschlou borovici na palivo, zrovna vytaženou z lesa. Zbývalo jí zpracovat motorovou pilou a, klíny a palicemi, dopravit ze Stoda do Plzně a uschovat ve stodole. Bylo to poprvé, co jsem vezl na vleku a uvnitř v autě celý strom a byl to vskutku zážitek.

Sešlo se nás víc jak deset, z čehož jsem měl opravdu radost. Rozdělali jsme oheň a po malém občerstvení jsme se rozdělili na brigády: kluci v čele s Brabim a Puťulem se chopili dřeva, holky v čele s Michalem dokázali vyklidit zamyšovaný sklad oddílových věcí na půdě (už to opravdu chtělo) a Kryštof a spol. se postarali o demolici přebytečných a už těžko použitelných kusů nábytku. Neunikla ani ta strašidelná, vyřazená lednice ze sklepa, ve které jsme zapomněli asi před 4 roky kilo buřtů (to už chtělo taky – především odvahu!). Všechno jsme vyvezli, vytřídili, spálili, naskládali do stodoly, nebo odvezli do sběrného dvora, kam jsme museli jet i s vlekem několikrát.

Na základně máme od té doby čisto a můžeme ji dále zvelebovat. Nádherný pocit! Díky všem…

Flintstone, fotky Sova, sobota 11.1.2014


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....