ObRok | 7.-11.6.2017

Akce pro rangers a rovery, konaná ob rok, tentokrát v Trutnově.
Z mého pohledu stěžejní počin dospívajících mladých lidí působících v českém Junáku. 
Na první pohled festival jako každý jiný, dobrá hudba, známé osobnosti a zábava.
Přátelství, parta, úsměv a pohoda. To je pro mě odteď synonymum pro akci holek a kluků, která se koná jednou za dva roky v Čechách, na Moravě nebo ve Slezsku. Snad i příště povede akci skvělý tým a vybarví místo konání přátelskou atmosférou.
Měl jsem možnost zúčastnit se této skvělé akce jako člen servis-týmu. Přestože jsem uklízel a pomáhal, s čím bylo třeba, akci jsem si užil a budu na ni velmi rád vzpomínat.
Snad jen doporučuji.  Každý má možnost "uvařit" si ten svůj vlastní ObRok. Ať už jako začátečník s družinou nebo pomocník s chodem akce.
Když jsem v Junáku začínal, říkávalo se: "Nebuď IN, buď OUT, nebuď skin, buď skaut." Dnes tomu už lépe rozumím. Být out je pro mě být v přírodě, na zemi.

Martin Vlasycz Pavlov, Fénix


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....